Βιέννη, η πρωτεύουσα του βαλς

Βιέννη, η πρωτεύουσα του βαλς

Posted on 28. Oct, 2009 by in Ταξίδια

imagesCA4NGLY2Βιέννη μια πόλη που ξέρει να μαγεύει και να ηρεμεί κάθε ταξιδιώτη.
Προσφέρει μια ποιότητα ζωής που κάθε περαστικός θα ζήλευε, μαγευτικοί ήχοι, εντυπωσιακά κτήρια, χορταστικό φαγητό,
ποδηλατοδρόμοι, πάρκα παντού, όμορφα καφέ και πλούσια αγορά είναι έτοιμη η πρωτεύουσα της Αυστρίας να καλύψει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Όλη η πόλη είναι ένα μουσείο, όπου και να κοιτάξεις βλέπεις imagesCA9UHP21αριστουργήματα σε μορφή μπαρόκ, art nouveau, αλλά και μεταμοντέρνα κτήρια τα οποία σου κόβουν την ανάσα και σε ταξιδεύουν σε κόσμους του Μότσαρτ, του Στράους του Φρόιντ και του Βιτγεστάιν.

4Αγγίζοντας το παραμύθι μπορεί κανείς να περιπλανηθεί στην
πόλη ανεβαίνοντας σε μια άμαξα όπου οι έμπειροι αμαξάδες θα ακολουθήσουν τα σοκάκια και θα ολοκληρώσουν
την περιπλάνηση. Μουσεία έχει για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες. Αυτά τα οποία αξίζουν είναι το ALBERTINA,το LEOPOLD,το MUMOK(Μοντέρνας τέχνης), το MAK(μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών), το Μουσείο Αυτοκράτηρας Σίσσυ και φυσικά κανείς δεν θα έπρεπε να παραλείψει μια βραδιά στην φαντασμαγορική όπερα της Βιέννης. Παρόλο τους κράχτες που θα θέλουν να σας πουλήσουν εισιτήρια σε υψηλές τιμές στα ταμεία θα έχετε την δυνατότητα να τα βρείτε σε πολύ πιο χαμηλές.

Στην Stephanspatz θα κάνετε τα ψώνια σας και μία επίσκεψη στον καθεδρικού ναό του Αγ.Στεφάνου όπου το καμπαναριό του είναι ο άγρυπνος φρουρός της πόλης αυτής και κάτι που δεν θα μείνει imagesCAT3J4UTαπαρατήρητο στον περίπατό σας. Μέτα από την βόλτα σας ένας καφές θα ήταν πραγματικά απόλαυσή αν σκεφτεί κανείς πως από το 17ο αιώνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης τους, ο βιεννέζικος καφές θα σας καθηλώσει. Επισκεφτείτε λοιπόν την Βιέννη και θα ανακαλύψετε μια απαράμιλλη ομορφιά,
που θα σας φέρει κοντά σε μια άλλη εποχή στην εποχή των ονείρων.

Tags: , ,