Η ιστορία του Ακέφαλου Κόκορα!

Η ιστορία του Ακέφαλου Κόκορα!

Posted on 08. May, 2012 by in Αστεία, Διασκέδαση, Επικαιρότητα

Το ξέρατε ότι υπήρξε κοτόπουλο χωρίς κεφάλι; Δεν είναι μύθος, είναι πραγματικότητα! Διαβάστε εδώ όλη την ιστορία του Μάικ!

Λίγο ή πολυ όλοι μας έχουμε ακούσει για τον μύθο του Ακέφαλου Καβαλάρη.

Θα εκπλαγούμε όμως αν ακούσουμε ότι υπάρχει ο μύθος του ακέφαλου κοτόπουλου και ίσως θα μείνουμε ανοιχτό το στόμα αν ακούσουμε ότι ο ένας ολοζώντανος ακέφαλος κόκκορας πράγματι υπήρξε!

Κι όμως ναι, πράγματι υπήρξε!!!

Παρακάτω λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε την ιστορία του Μάικ, του ακέφαλου κόκκορα!!!

Η ημερομηνία είναι 10 Σεπτεμβρίου του 1945. Στην κωμόπολη Fruita (Φρούτα!) της πολιτείας Κολοράντο των Η.Π.Α. ο αγρότης Lloyd Olsen (Λόυντ Όλσεν) έχοντας επισκέψεις στο σπίτι του, την πεθερά του(!), ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει το πεντέμιση μηνών κοκκοράκι Μάικ για να ετοιμάσουν το δείπνο.

αποκεφαλισμένο κοτόπουλοΟύτε που του περνούσε από το μυαλό εκείνη τη στιγμή ότι ο Μάικ θα έμενε στην ιστορία. Το χτύπημα του τσεκουριού λοιπόν βρήκε το κεφάλι του Μάικ αρκετά ψηλά αφήνοντας άθικτα ζωτικά αιμοφόρα αγγεία και ένα μέρος του εγκεφάλου.

Ο Μάικ, παρότι τεχνικώς αποκεφαλισμένος, έμεινε στη ζωή και άρχισε να περπατάει προσπαθώντας να κάνει κινήσεις… ρουτίνας, όπως να καθαρίσει τα φτερά του με το ράμφος του, να τσιμπήσει κάτι από το χώμα ή να λαλήσει!!!

Εννοείται ότι δε μπορούσε να κάνει τίποτα από αυτά αφού δεν είχε πλέον κεφάλι!

Ο Λόυντ Όλσεν παραξενεύτηκε για το αποτέλεσμα του αποτυχημένου αποκεφαλισμού και τελικά αποφάσισε να δώσει στον πλέον ακέφαλο Μάικ την δέυτερη ευκαιρία για ζωή και να συνεχίσει να τον φροντίζει.

Τον τάιζε με σταγονόμετρο απευθείας στην ανοιχτή τραχεία με νερό, γάλα και σπόρους καλαμποκιού!

ακέφαλος κόκκοραςΟ Μάικ ο ακέφαλος κόκκορας, στην αρχή περπατούσε λίγο ατσούμπαλα αλλά μόλις συνήθισε το νέο του… κέντρο βάρους μπορούσε πλέον να κινηθεί αρκετά επιδέξια ώστε να πηδάει και να ισορροπεί επάνω σε φράχτες. Επίσης προσπαθούσε επίμονα να λαλήσει βγάζοντας περίεργους ήχους από το λαιμό του!

Φοβερό, φανταστείτε το απλά!!

Κάποια στιγμή ο Λόυντ Όλσεν άρχισε να κάνει περιοδείες επιδεικνύοντας τον μοναδικό Μάικ με πληρωμή σε διάφορα σώου, κερδίζοντας αρκετά χρήματα από αυτό.

Ο διάσημος Μάικ είχε επιτυχία και ως «φωτομοντέλο» ποζάροντας σε εφημερίδες και περιοδικά, ανάμεσα στα οποία ήταν και τα περιοδικά Time και Life!

κοτόπουλο χωρίς κεφάλιΗ επιτυχία του Μάικ προκάλεσε εκείνη την περίοδο ένα κύμα αποκεφαλισμών κοτόπουλων, αφού πολλοί προσπαθούσαν να δημιουργήσουν έναν …δεύτερο Μάικ!

Κανένας δεν το πέτυχε όμως!

Το να πετύχει κανείς ακριβώς τον τρόπο που έκοψε το τσεκούρι το κεφάλι του Μάικ είναι πραγματικά σάν να προσπαθεί να πιάσει το …Τζόκερ!

Το Μάρτιο του 1947, κατά την επιστροφή από μια περιοδεία, σε ένα μοτέλ ο διάσημος ακέφαλος κόκκορας άφησε τα …εγκόσμια. Ο άτυχος Μάικ δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πνίγηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ηλικία σχεδόν 2 ετών.

Έτσι τελείωσε η ένδοξη ιστορία του «θαύματος του ακέφαλου κοτόπουλου»!

Tags: