Νέα σχεδίαση για την αρχική σελίδα της Google

Νέα σχεδίαση για την αρχική σελίδα της Google

Posted on 26. Nov, 2009 by in Τεχνολογία

google

Οι σχεδιαστές της Google έχουν ετοιμάσει ένα νέο design για τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας, το οποίο δε γνωρίζουμε ακόμα πότε [και αν] θα ανοίξει στο ευρύ κοινό. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν κυρίως με το αισθητικό κομμάτι, ενώ δε λείπουν και τα νέα χαρακτηριστικά, όπως μια νέα sidebar που εμφανίζεται στο αριστερό μέρος της οθόνης με κάθε αναζήτηση.

Η πλαϊνή μπάρα φιλοξενεί τα links για τη μετάβαση σε συγγενείς υπηρεσίες, όπως οι Google Images, News κ.λπ. Επίσης, ο χρήστης έχει την επιλογή να φιλτράρει την αναζήτησή του, ανάλογα με το πότε εισήχθη στη μηχανή αναζήτησης το περιεχόμενο που ψάχνει.

Όσο για την αισθητική, τα βασικά κουμπιά είναι πλέον σε έντονο μπλε και γενικά το design παραπέμπει αρκετά στο υπό δοκιμή Google Wave.

Για την εμφάνιση του νέου design, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μεταβούν στην κεντρική σελίδα google.com [και όχι στην ελληνική έκδοση με κατάληξη gr]. Εκεί θα πρέπει να κάνουν copy-paste το εξής στην address bar του browser:

javascript:void(document.cookie="PREF=ID=20b6e4c2f44943bb:U=4bf292d46faad806:TM=1249677602:LM=1257919388:S=odm0Ys-53ZueXfZG;path=/; domain=.google.com");

Τέλος απαιτείται ένα refresh της σελίδας google.com. Σε περίπτωση που μετά το refresh εμφανιστεί το google.gr, οι χρήστες θα πρέπει να το αλλάξουν σε google.com για να δουν το νέο design. Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν logout από το λογαριασμό της στη Google πριν ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία.


new_google

toolbar powered by Conduit

Πηγή: http://e-pcmag.gr/

Tags: , , ,