Τα νησιά bora-bora! Φύγαμε??

Τα νησιά bora-bora! Φύγαμε??

Posted on 29. Apr, 2010 by in Ταξίδια

Τα νησιά Μπόρα-Μπόρα βρίσκονται 240 χλμ. νοτιοδυτικά της Ταϊτής, στη συστάδα νησιών Leeward. Το κεντρικό νησί, με περίπου 5000 κατοίκους, περιτριγυρίζεται από μία εκπληκτικής ομορφιάς λιμνοθάλασσα. Η παραλία Matira διαθέτει λευκή άμμο και ζεστά, ρηχά νερά, ενώ η λιμνοθάλασσα του νησιού είναι πασίγνωστη για τον υποβρύχιο πλούτο της. Ο κοραλλιογενής δακτύλιος περικλείνει και μικρότερα νησιά, ενδιαφέροντα και πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, που ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει με εκδρομές με βάρκα, αυτόνομες καταδύσεις ή μάσκα και βατραχοπέδιλα. Οι κορυφές των δύο βουνών Otemanu και Pahia είναι στολίδια του ανάγλυφου και, από εκεί, η θέα των λευκών παραλιών γύρω-γύρω είναι εκπληκτική. 

Δεν είναι μόνο η μαλακή άσπρη άμμος, τα θεαματικά ηλιοβασιλέματα ή τα ελαφριά τροπικά αεράκια που χαϊδεύουν την παραλία Matira στη νότια άκρη των νησιών Bora Bora και την συγκαταλέγουν στην κορυφή του καταλόγου μας, των πιο ρομαντικών παραλιών, όλου του κόσμου. Επίσης, είναι το ήρεμο, θερμό, κρυστάλλινο νερό της θάλασσας. Ουσιαστικά σας αναφέρουμε ένα ατελείωτο ενυδρείο όπου εσείς είστε μέρος του. Μια  τέλεια παιδική χαρά για δελφίνια, που κολυμπούν  σε μικρή ακτίνα από την παραλία, τροπικά ψάρια και εσείς!

Το νησί Bora Bora περικυκλώνεται εντελώς από σκοπέλους, υφάλους  και πολλά μικρότερα νησιά, δημιουργώντας μια ρηχή, προστατευμένη λιμνοθάλασσα, που προσφέρει την καλύτερη κολύμβηση. Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, η περιοχή αυτή ίσως είναι ο παράδεισός τους.

  Η παραλία Matira είναι μια ξεχωριστή επιλογή για όσους θέλουν να ξεκουραστούν από το άγχος και το στρες της προετοιμασίας του γάμου τους. Εδώ οι ημέρες παίρνουν με αργούς ρυθμούς και η ευχαρίστηση είναι ατέλειωτη με την/τον νέο/α σύντροφο. Γενικά, η παραλία Matira είναι μια αχτύπητη επιλογή.

Tags: , , ,